lørdag 12. november 2011

SDS - Kakao på pinne

I dag har jeg begynt litt julegaveproduksjon. Hvert år lager jeg noe spiselig eller drikkelig som jeg gir bort til noen av de som har ALT. I år blir det kakao på pinne. Bare kok en liten kopp melk, og ha i "sjokoladepinnen" og voila! Kakao.
Her kan man jo variere i det uendelige hvilke smaker man vil tilsette. I dag har jeg laget noen med kanel og noen med chilli. Jeg bare har et lite dryss oppå :) Men man kan jo ha i litt vanilje, cognac, baileys, marshmallows.... Bare fantasien setter grenser. I disse hadde jeg litt smeltet hvit sjokolade i bunnen av formene, bare for litt dekorasjon.
Jeg smeltet 300gram kokesjokolade, tilsatte 50gram kakao og 80 gram melis.
Så hadde jeg dette i isbitformer. Jeg har kjøpt en fin isbitform på Kitchen med hjerter. Jeg satte dem i kjøleskapet til de stivnet og hadde cellofan rundt :)
Jeg har planlagt en liten vri på disse men den hemmeligheten vil jeg ikke røpe enda :)

Har fått et par spm om holdbarhet... Jeg vet ikke helt for å være ærlig, for jeg har aldri laget dette før, men jeg vil tro at de holder seg fine... Tenkte jeg skulle oppbevare de i romtemp til jeg skal sende dem, og da vil jeg se om de har holdt seg fine. Kokesjokolade smelter vel ikke like lett som f.eks melkesjokolade og denne er også tilsatt mer kakao og melis, så jeg krysser fingrene og skal se om jeg finner noen på nett som har mer erfaring med disse enn meg... :)

17 kommentarer:

 1. Kjempefine gaver;)
  Disse har jeg kjøpt inn til og lage og;)
  Men jeg lurte på hvor lang holdbarhet de har? Kan man lage de man skla gi bort til jul alt nå?

  Gleder meg til ditt andre tips;)

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Dette så helt nydelig ut! Jeg blir nok nødt til å prøve meg på slike i år, jeg også.

  SvarSlett
 3. Så fine, og sikkert veldig gode!
  Takk for tipset og fortsatt god helg til deg og dine.

  SvarSlett
 4. Dette ble jeg inspirert i å prøve !! Artig julekalender ideer eller gaver før jul:)

  SvarSlett
 5. Kan du lage en skikkelig oppskrift? jeg skjønner ikke hva du mener med "bare kok opp en liten kopp melk og ha "sjokoladepinnen" i og så blir det kakao? lager du kakao og så tilsetter du kokesjokoladen, melis og kakao? Bare må ha ting inn med teskje jeg:p

  SvarSlett
 6. Så kult! Dette må testes.

  Anonym les litt videre så står oppskriften. Det du henviser til over er forklaringen på hvordan en lager kakaoen når hjertene er ferdige.

  SvarSlett
 7. Takk for at du deler :-)
  KLem

  SvarSlett
 8. Så flink du er, som vanlig! :)

  SvarSlett
 9. Sånne har jeg å sett på en eller annan blogg å tenkt jeg skulle lage men så glemt igjen. Så nå skal jeg printe det ut. Takk for et fint tips :)

  SvarSlett
 10. Så fine! Hvor får du tak i pinnene? *♥*

  SvarSlett

Jeg blir superglad for alle kommentarer!